Meillä kävi sunnuntaina vieraita ja tein sitruunaisen "juusto"raakakakun tarjolle. Ohjeen olen joskus syksyllä napannut muistaakseni Kaikettoman ruokakirjan tekijöiltä. Kirjaa meillä ei ole, mutta on ollut mietinnässä se hankkia. Sais vähän uusia vinkkejä taas.
pohja:
1dl mantelijauhoja
2 ½dl paloiteltua taatelia
2rkl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
täyte:
3½dl liotettuja cashew-pähkinöitä
1dl kookosöljyä
2 luomu sitruunaa
1-2rkl hunajaa
½tl aitoa vaniljaa
Liota cashew-pähkinöitä yön yli. Valmista ensin kakkupohja: murskaa taatelit sekä muut ainekset tasaiseksi massaksi. Painele massa ohueksi pohjaksi pieneen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. (halkaisijaltaan 20cm) ja siirrä pakkaseen odottamaan.
Aja pähkinät tasaiseksi tehosekoittimessa ja lisää kookosöljy mukaan. Raasta sitruunankuoret ja purista mehu mukaan. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää vuokaan ja pidä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koriste vielä.
Eilen illalla olin jälleen kotikutsuilla. Tällä kertaa vuorossa oli Pomp de Luxit. Tilasin sieltä merinovillaiset bodyn ja housut odottamaan ensi syksyä ja talvea. Oli ihanan pehmoiset ja varmasti sopii allergiselle iholle. Tai ainakin uskoisin niin. Mutta mikä parasta; mulle oli valmistettu täysin sopivilla raaka-aineilla oma smoothie kahvin kaveriksi! Loistopalvelua etten sanoisi! Kiitos vielä emännälle. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti