perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kesäkuulumiset

                                         Heippa pitkästä aikaa!


On ollut tosi kiireistä aikaa etten ole yhtään ehtinyt päivittää kuulumisia. Mielessä kyllä ollut lähes päivittäin, mutta päivät vain kuluu niin nopsaan. Mies on ollut paljon työmatkoilla ja mun aika on kulunut perusarkea pyörittäessä. Nyt on onneksi kesäloma kaikilla. Ei paina koulut, kerhot eikä harrastukset. Ollaankin nukuttu tosi myöhään ja otettu iisisti. Myös vauva on tykännyt jatkaa kainalossa unia välillä vain syöden. Ehkä vähän kuitenkin on ollut ihmeissään, kun rytmit yhtäkkiä muuttui. :)


Ollaan maisteltu lisää kiinteitä. Tällä hetkellä menee avokadon lisäksi banaani, joita onkin helppo ottaa retkille ja reissuille mukaan. Ei vaadi sen kummempaa laittamista ja ei tarvi kylmäsäilytystä. Joka kaupasta varmasti löytyy jos eväät sattuu loppumaan. :) Sitten ollaan otettu käyttöön parsakaali, kesäkurpitsa ja kalkkunan liha. Vähän ollaan  maisteltu mustaherukkaa mistä teinkin just tänään sosetta pakkaseen. Mustikka ilmeisesti närästää. Sama juttu oli myös keskimmäisellä lapsella aikanaan. Onhan se hapokas ja kun suolisto ei ole kunnossa niin ei mikään ihme jos oireita tulee. Muita oireita en huomannut siitä tulevan. Ja sit se päärynä. Sekään ei ilmeisesti sovi. Posket ja polvitaipeet on ollut jatkuvasti punaiset. Päärynä on myös ristikkäinen koivun siitepölyn kanssa. Tytöille se on aina sopinut, samoin kun mullekin ja suurin toivein ajattelin sen nytkin sopivan. Josko hetken päästä taas.
Ollaan teetätetty MDD:n kautta lisää allergiatestejä sekä suolistoanalyysin. Siitä lisää sitten, kun tulokset saapuvat. Odotan täällä malttamattomana kuten varmaan arvaattekin. ;)

Kesällä on kiva syödä jäätelöä eiks vaan? Ja tiiättekö mitä? Mulle ei sovi ykskään kaupan jäätelö. Voi jee, kun harmittaa! Mutta. Oon tehnyt aika usein banaanista ja mustaherukoista omaa "jädeä". Pakkaseen vaan banaania paloina ja sit jäisiä mustaherukoita blenderiin ja aavistuksen kookosmaitoa mukaan ja voi että tulee hyvää! Ja mikä parasta; sitä voi syödä vaikka joka päivä hyvällä omallatunnolla. Ei tartu luntioomiinkaan yhtään. :D
Rakenne siinä on hyvin jätskin kaltainen. Löysin sattumalta kookosmaitoa ilman mitään lisäaineita ja sitä oon nyt käyttänyt välillä. Välillä oon laittanut vain tilkkasen vettä. Vauvelille oon muutaman kerran tätä jädeä maistattanut ja kovasti tykkäs. Mammanpoika kun on.  Vanhin tyttökin tykkää siitä, mutta keskimmäinen ei. Ei piittaa tavallisistakaan jätskeistä. Pitää olla kaurajäätelöä tai sitten mehujäätä.

Ihanan lämmintä kesää kaikille. Nautitaan, kun se vihdoinkin tuli. Toivottavasti hyvät säät kestää kauan. :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Healy

Talviset terveiset todella pitkästä aikaa täältä blogin tiimoilta! Aikaa edellisestä postauksesta on kulunut pitkä tovi. Niin pitkä, etten o...