tiistai 18. huhtikuuta 2017

Sosetta pakkaseen


Avokadoa ollaan onnistuneesti syöty nyt reilu viikko ja olisi aika testata seuraavaa ruokaa. Ostin joku aika sitten Bonnen päärynäsosetta ja tänään sit otin sen kaapista ja jatkoin vähän keitetyllä vedellä. Jääpalamuotit on meillä ollut pääosin soseiden käytössä ja niin nytkin. Sitten vain pakkaseen. Tutustuin noihin Bonnen soseisiin keskimmäisen ollessa pieni. Ne ei sisällä mitään muuta kuin pelkkää sitä itseään jota arvostan suuresti. Keskimmäisellä lapsella aikanaan paljastui tapiokatärkkelys huonoksi ja sitä on monessa Piltissä ja muissa vauvansoseissa. Toinen mitä käytetään on riisitärkkelys ja se on nyt tälle vauvelille ollut huono, niin ei viitsi sitäkään ehdointahdoin antaa. Yks juttu mikä mua niissä ärsyttää on lisätty sokeri. Kaikissa toki ei ole, mutta minkä ihmeen takia sitä sokerikoukkua pitää tehdä jo vauvoille?! Ja sitten tietysti monessa on lisättyä c-vitamiinia joka taas sisältää maissia. Eli huomattavasti helpommalla pääsee Bonnella. Niitä on monia makujakin mitä kokeilla. Kaupassa ne löytyy samalta hyllyltä mistä hillot. Toki itse tekemällä saa kans hyvää, mutta niin ahkera en minäkään ole, että ihan kaiken tekisin itse. Oon aikalailla varma, että ruokia saan vielä värkätä ihan pakon edestäkin vielä. Keskimmäisellä oli vauvana vaihe jolloin mikään valmisruoka ei sopinut. Se yksikin kaatui välillä porkkanan vuoksi. Tuttua juttua siis tiedossa. Mutta tietääpä mitä vauva syö. Kerralla kun tekee ruokia paljon pakkaseen niin ei se paljoa kuormita. :)

Yksi päivä posti toi Suolioireiset allergialapset ry:n tämän vuoden jäsenkortin. Onko tuttu juttu? Mulle yhdistys tuli tutuksi keskimmäisen ollessa vauva. Esikon vauva-aikana oli juuri tullut koko facebook eikä mistään vertaisryhmistä ollut tietoakaan. Eli yhdistys on myös facessa. Sieltä olenkin saanut paljon tietoa ja vertaistukea. Uusia tuttavuuksiakin on tullut. Jotain hyvääkin näistä allergioista voi siis seurata. :) Toimin myös allergiatukiäitinä yhdistyksessä. Tukea ja tietoa varmasti jokainen allergiaperhe kaipaa ainakin jossain kohti taivalta. Yleensä ainakin alussa, kun kaikki on uutta ja outoa. Monesti myös silloin, kun tulee takapakkia tai jotain muuta uutta. Suosittelen tutustumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Healy

Talviset terveiset todella pitkästä aikaa täältä blogin tiimoilta! Aikaa edellisestä postauksesta on kulunut pitkä tovi. Niin pitkä, etten o...